Εκπαιδευτικό Εργαστήρι 10 ωρών για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό εργαστήρι για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, που για πρώτη φορά απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης, διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με το ΚΕΠ  Υγείας Αμαρουσίου, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου 2015.

Το εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα: «Τα πρώτα βήματα των παιδιών στο δημιουργικό διαδίκτυο με ασφάλεια» παρακολούθησε το παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος, πρακτική άσκηση  με την παρακολούθηση ομιλιών από τους γονείς και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια με την ανταλλαγή απόψεων και συμπερασμάτων ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες και τους παιδαγωγούς.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την έναρξη ενός τόσο σημαντικού προγράμματος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και του γονείς μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η πρόληψη και η σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου από μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικά, όταν μάλιστα οι έρευνες δείχνουν ότι μειώνεται συνεχώς η ηλικία των παιδιών που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, συχνά χωρίς την επίβλεψη των γονέων τους. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του φαινόμενου, πιστεύουμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας η εκπαίδευση των παιδαγωγών μας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για τα πρώτα βήματα των παιδιών στο δημιουργικό διαδίκτυο. Ο Δήμος μας στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοπόρες δράσεις και είναι χαρά μας που ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα πρόληψης ξεκινάει από το Δήμο Αμαρουσίου.»

Στο καλωσόρισμά της προς το παιδαγωγικό προσωπικό των Σταθμών  η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κα Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη σημείωσε:

« Θεωρώ πολύ σημαντικό το ρόλο μας στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και θα είμαστε κοντά σας σε θέματα που αφορούν στην περαιτέρω εκπαίδευση και ευαισθητοποίησή σας. Ευελπιστούμε τις γνώσεις που θα αποκτήσετε από το σεμινάριο αυτό να τις αξιοποιήσετε με τα παιδιά, καθώς και να τις μεταφέρετε και στους γονείς, οι οποίοι σας εμπιστεύονται και σας θεωρούν σημαντικές στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Θέλω  να ευχαριστήσω το Δήμαρχο μας Γιώργο Πατούλη, ο οποίος πάντα με ευαισθησία στηρίζει τέτοιου είδους καινοτόμες δράσεις, ιδιαίτερα όταν αφορά τόσο τρυφερές ηλικίες, όπως είναι τα παιδιά των Δημοτικών  Παιδικών  Σταθμών. Επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Κορμά  Επιστημονικά Υπεύθυνο  του ΚΕΠ Υγείας & Υπεύθυνου της  Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τη συμβολή του στη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου και για την επιλογή του Δήμου μας για την έναρξη του προγράμματος αυτού σε επίπεδο παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.»