Τριήμερη Παρέμβαση Στελεχών της Γραμμής Βοήθειας Στην Σύρο

Τριήμερη παρουσία των στελεχών της γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλους Διαδικτυου στη Σύρο
Ημερίδα Παρασκευή
Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια Σάββατο και Κυριακή.

Ο Διιαδικτυακός εκφοβισμός και οι γενικότεροι κίνδυνοι, που ελλοχεύουν, για τους ανήλικους, στο διαδίκτυο, αποτέλεσε το θέμα της τριήμερης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και καθηγητών, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου  της Περιφέρειας Αιγαίου .

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, ήταν ο επικεφαλής της Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και υπεύθυνος του Συντονιστικού και Επιστημονικού Οργάνου για την Αλληλεγγύη Γενεών στο Διαδίκτυο, του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Ιατρός κ. Γιώργος Κορμάς, και η παιδοψυχολόγος, υπεύθυνη της Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου , κ. Μαρία Δάρα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος παιδαγωγικής καθοδήγησης, κ. Καράκιζα, ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Μιχαλόπουλος, αλλά και η Δρ. Ευτυχία Νικολακοπούλου, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κυρίως των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών, σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά και οι έφηβοι, κατά την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.