H γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

H γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου   συμμετέχει    στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με τίτλο «Εκφοβισμός των Εφήβων : Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου».  Η εκπαίδευση 12 ωρών σε μαθητές –μέντορες  έχει στόχο την καλλιέργεια και την ενίσχυση της δημοκρατικής κουλτούρας στη σχολική τάξη, μιας κουλτούρας πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού μέσα από τη δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα μαθητών-πολλαπλασιαστών του θετικού μηνύματος «ΠΑΙΔ(Ε)ΙΑ,ΟΧΙ ΒΙΑ»

Η  εκπαίδευση  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 ,από τις  11.30 έως τις 14.10μμ στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής , Δερβενακίων και Καράγιωργα,  και θα συμμετέχουν 75 μαθητές και 25 εκπαιδευτικοί από 24 σχολεία της Αγία Παρασκευής και των γύρω Δήμων.

Το πρόγραμμα  εκπαίδευση θα επαναληφτεί  την Τρίτη  24 Φεβρουαρίου 2015,από τις 11.30 έως και 14.10μμ στο 5ο ΓΕ.Λ Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40,Μαρούσι,και θα συμμετέχουν 85 μαθητές ,37 εκπαιδευτικοί από 35 σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου και των γύρω Δήμων.

Στελέχη της  γραμμής  Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου  θα ενημερώσουν  τους μαθητές για τους κινδύνους του σχολικού εκφοβισμού καθώς και για την δυνατότητα της chat επικοινωνίας που υπάρχει  στην ιστοσελίδα της  www.help-line.gr