Aσφαλές Διαδίκτυο -Σχολικός εκφοβισμός και συμπεριφορές εξάρτησης απο το διαδίκτυο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το   Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη  και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, διοργάνωσε στις 5 Οκτωβρίου 2015 ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ασφαλές Διαδίκτυο – Σχολικός εκφοβισμός και Συμπεριφορές εξάρτησης  από το Διαδίκτυο»

 

Πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και δημοτών που βρέθηκαν στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Πανοράματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς  επιστήμονες  για τα προγράμματα και τις δράσεις που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών και των εφήβων και αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και  τον σχολικό εκφοβισμό, καθώς και τους τρόπους προφύλαξης  τους.

 

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και  ο αντιδήμαρχος Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και  Παιδείας, κ. Ηρακλής  Τιτόπουλος,  προλογίζοντας τους ομιλητές της ημερίδας.

Τα θέματα της ημερίδας ανέλυσαν διαξονικά:

  • η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, κα Έλενα Ράπτη
  • η  ψυχίατρος, διευθύντρια Ε.Σ.Υ. και επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ, ΨΝΘ, κα Κάκια Νικολάου,
  • ο επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας,  επικεφαλής της γραμμής βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός  σύμβουλος Σχολών Γονέων, κ. Γεώργιος Κορμάς.