ONLINE Παράσταση για το Bullying με τη στήριξη του help-line

Μία παράσταση για το bullying και τη σχέση μας με το διαδίκτυο

Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) και του grooming στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying), έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην  χώρα μας.

Η παράσταση ONLINE έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο αντιμετώπισης του φαινομένου, μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τέχνης του θεάτρου. Είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό. Τους κινδύνους της ανωνυμίας  των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο επικεφαλής της γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, σε μια ώρα παράστασης ”ειπώθηκαν “ όσα λέγονται σε 8 ώρες συζήτησης.

Το ONLINE είναι ένα ψηφιακό περιβάλλον,  όπου χωρίς σωματική και οπτική επαφή, με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας , δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Ποια τα όρια της χρήσης και ποια της κατάχρησης;

Σκηνοθεσία- Κείμενα: Γιώργος Ρούφας

Σκηνικά -Φωτισμοί –Video mapping: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos

Video- teaser: Νίκος Κακωνάς, Γιώργος Σταμάτης

Ερμηνεύουν: Ζαπαντιώτης Βαγγέλης, Μιχαλοπούλου Βίκυ, Πιερρόπουλος Παύλος, Ρούσσος Μέμος, Σοφικίτης Γιάννης, Μανόνα Μαρία

Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Από 21 Οκτωβρίου έως 22 Απριλίου 2016.          Βραδινές παραστάσεις κάθε Τετάρτη στις 21:30. Διάρκεια 70΄. Τιμή εισιτηρίου  8 και 10 ευρώ.

Πρωινές παραστάσεις , Δευτέρα έως Παρασκευή, εντός σχολικού ωραρίου για μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ (κατόπιν συνεννοήσεως λόγω περιορισμένων διαθέσιμων ημερομηνιών).

 Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ανεμά Στελλίνα, anemstellina@gmail.com, τηλ. 6973 566 962 & 213 033 6740

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO, web: www.olviotheater.gr, facebook.com/olvio.theater, olvio.info@gmail.com  τηλ. 2103414118

*Προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης, με Αρ. Πρωτοκόλλου 197317.

* Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών

*Τη στήριξη της γραμμής βοήθειας saferinternet

* Η παράσταση συστήνεται για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.                                                             

 Επίσημος χορηγός επικοινωνίας: