Είναι η αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων ή φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων (SMS), μέσω υπηρεσιών άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (για παράδειγμα chat μηνυμάτων), ή μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Το sexting, το οποίο συνεχώς αυξάνει τα ποσοστά του στον εφηβικό πληθυσμό, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια παραλλαγή του διαδικτυακού σεξ, με τη διαφορά ότι αυτό γίνεται μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών κινητής επικοινωνίας με την ανταλλαγή φωτογραφιών ή γραπτών μηνυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «sexting» μπορεί να έχει σοβαρές νομικές συνέπειες, καθώς είναι παράνομη η διαδικασία της παραγωγής και της διανομής σεξουαλικών φωτογραφιών που αφορούν ανηλίκους. Έτσι, πολλά παιδιά έχουν κατηγορηθεί για αυτή τους την πράξη, ενώ δεν το ήξεραν. Έχουν ακόμα υπάρξει και περιπτώσεις (ειδικά στις Η.Π.Α) που κάποια παιδιά έχουν καταδικαστεί με την κατηγορία της διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Το κλειδί για αποτελεσματικές γονεϊκές στρατηγικές είναι να είμαστε ενήμεροι για τους κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα αφήνουμε χώρο στον έφηβο για τη σωστή χρήση των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου. Είναι πολύ σημαντικό για τους εφήβους να έχουν γνώση των κινδύνων και γνώση για τις συνέπειες των πράξεών τους, και ως γονείς θα πρέπει να τους συνοδεύσουμε και να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη διαδικασία.
Προσπαθούμε να κρατάμε ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας με τα παιδιά σχετικά με τη διαδικτυακή τους ζωή, προκειμένου να αισθανθούν και τα ίδια άνετα να μας μιλήσουν και να μας συμβουλευτούν για οτιδήποτε χρειαστεί. Εάν προκύψουν ανάλογα προβλήματα, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να συζητήσουμε με λογικό τρόπο.
Εάν συμβαίνουν σοβαρά περιστατικά «sexting», είναι καλό να απευθυνθούμε σε ανάλογες υπηρεσίες, προκειμένου να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά.
Παρατηρούμε ενδεχόμενες αλλαγές στο παιδί μας, αν συμπεριφέρεται παράξενα, αν κρατάει πολλά μυστικά, αν φαίνεται αγχωμένο και στεναχωρημένο. Καθώς, πολλές φορές, τα παιδιά ντρέπονται να μιλήσουν για ανάλογα θέματα, κάποιες διαφορετικές συμπεριφορές θα μπορούσαν να μας υποψιάσουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι από τη στιγμή που στέλνουμε μια φωτογραφία μας σε άλλον αποστολέα, μέσω Διαδικτύου ή μέσω κινητού τηλεφώνου, ακόμα και αν διατηρούμε μαζί του ερωτική σχέση, χάνουμε τον έλεγχο της φωτογραφίας αυτής για πάντα.
Η φωτογραφία αυτή μπορεί να βγει σε αντίτυπα και να διανεμηθεί σε άπειρους άλλους ανθρώπους πάρα πολύ γρήγορα, ενώ δεν μπορούμε να επανακτήσουμε τον έλεγχό της. Όταν μια φωτογραφία φεύγει από τη δική μας κατοχή, μπορεί να παραμείνει στο Διαδίκτυο για πάντα.
Οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να μας «κυνηγούν» σε 10, 20, ή και 30 χρόνια από τώρα.