Κυριακή 1 Μαρτίου 15.30 ΝΕΡΙΤ Παιδοφιλία

Η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση, σε μια εις βάθος έρευνα, φωτίζει τις σκοτεινές πτυχές του φαινομένου της παιδοφιλίας και της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις παιδιών που παγιδεύονται και διασύρονται, αλλά και γίνονται αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 750 χιλιάδες παιδόφιλοι, παραμονεύουν καθημερινά στο διαδίκτυο.

Ο αριθμός των σελίδων που φιλοξενούν πορνογραφικό περιεχόμενο, με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά, ακόμα και βρέφη, έχει αυξηθεί κατά 345%, ενώ η επισκεψιμότητα φτάνει τους 150.000 χρήστες, όπως επισημαίνει η UNESCO. Παγκοσμίως, 4 εκατομμύρια ιστοσελίδες εμπεριέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τα κέρδη να υπολογίζονται σε περισσότερα από 20 δις δολάρια το χρόνο. Περίπου 900 άτομα, τα οποία την τελευταία δεκαετία κατηγορήθηκαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Στην εκπομπή μιλούν: Ο Υπουργός Εσωτερικής & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε θέματα προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Διδάκτωρ εγκληματολογίας, Άγγελος Τσιγκρής και ο Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς.