Στατιστικά στοιχεία Help Line Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2016

Η Γραμμή Βοήθειας Help-line 210 6007686′ απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ). Αποτελεί έναν από τους τρεις άξονες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου μαζί με τη δράση ενημέρωσης SaferInternet4Kids και την Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για Παράνομο Περιεχόμενο και Παράνομη Συμπεριφορά στο Διαδίκτυο SafeLine.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Γραμμή Βοήθειας ενημερώνει για τα στατιστικά στοιχεία του δεύτερου εξαμήνου του 2016: Πιο συγκεκριμένα συνολικά 629 χρήστες του διαδικτύου απευθύνθηκαν στη γραμμή για βοήθεια από τον Ιούνιο έως και το Δεκέμβριο 2016. Η πλειοψηφία (78%) επέλεξε την τηλεφωνική επικοινωνία, ένα ποσοστό της τάξης του 21% επέλεξε να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά- (μέσω email)- και μόλις το 1% ζήτησε συμβουλές ή βοήθεια μέσω της chat συμβουλευτικής που παρέχεται. Όσον αφορά στα δημογραφικά στοιχεία, η πλειοψηφία των χρηστών που απευθύνθηκαν στη Γραμμή  ήταν ενήλικες σε ποσοστό 68%  ενώ αισθητά λιγότεροι ήταν οι ανήλικοι.

Αναφορικά με το λόγο επικοινωνίας με τη Γραμμή Βοήθειας  τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν την αντιμετώπιση καταστάσεων εξάρτησης από το διαδίκτυο (34%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο διαδικτυακός εκφοβισμός (19%)και  ακολουθούν με ποσοστό 13%  προβλήματα που σχετίζονται με την αγάπη, τις σχέσεις και τη σεξουαλικότητα στο διαδίκτυο.

Το προσωπικό της Γραμμής Βοηθείας το οποίο αποτελείται από εξειδικευμένους ψυχολόγους   παρείχε υποστήριξη και συμβουλευτική σε 507  χρήστες.  85 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στη γραμμή καταγγελιών Safeline.gr στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή σε άλλους αρμόδιους φορείς αντίστοιχα με τη φύση της αναφοράς .

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό της helpline είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@help-line.gr, είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.