Τη ζωή και το διαδίκτυο τα απολαμβάνουμε!

Το είδαμε στην ομάδα FB “Συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο Διαδίκτυο” και το ενσωματώσαμε με αφορμή το συναγερμό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά την αποκάλυψη της δράσης διεθνών κυκλωμάτων παιδόφιλων, που “παγιδεύουν” ανήλικες μέσω Facebook και Skype με το πρόσχημα, ότι θα εργαστούν ως μοντέλα σε βιντεοκλίπ διάσημου μουσικού συγκροτήματος, και στη συνέχεια εκβιάζουν τα παιδιά, ζητώντας να εμφανιστούν σε άσεμνα βίντεο.

Συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο διαδίκτυο (Δείτε το άρθρο στο fb)

ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
Το καλοκαίρι οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων από ενήλικες αυξήθηκαν. Έφηβες πέφτουν θύματα εκβιασμών από φοιτητές, και μεγαλύτερους.
Οι γονείς δυστυχώς αντί να έχουν ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με τα παιδιά τους δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και αδυνατούν να χειριστούν τις δύσκολες αυτές στιγμές. Νιώθουν ντροπή, ένοχες έχουν θυμό για τα παιδιά θύματα και θεωρούν ότι τους μπλέκουν τα παιδιά με επιπολαιότητες τους.
  1. Ολοι οι χρηστές εν δυνάμει μπορούν να μπλέξουν αν δεν είναι συνεχώς προσεκτικοί
  2. Το ζητούμενο δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες στα παιδιά ή στους γονείς σε μια σεξουαλική παρενόχληση από ενήλικα σε ανήλικα αλλά να προστατεύει ψυχικά το παιδί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ένοχος.
  3. Αν το παδι σας παρενοχλείτε σεξουαλικά και εκβιάζεται κατευθείαν στον εισαγγελέα.
  4. Διευκρινειστε στα παιδιά πως ότι και αν συμβεί στο διαδίκτυο αμέσως να σας το αναφέρει και δεν θα προβείτε σε αυστηρές κυρώσεις ή δεν θα σκάσετε από την στενοχώρια σας
    Τα περισσότερα παιδιά δεν μέλανε για ότι τους συμβαίνει στο διαδίκτυο γιατί φοβούνται τις κυρώσεις από τους γονείς (κόψιμο του internet) ή ότι θα τους στενοχωρήσουν.
    Γονείς ψυχραιμία και όχι φοβίες με το διαδίκτυο